.:: Journ3y of A Butt3rfly ::.

By: Med RHS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 2-Jun-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
02062007= 27 Tahun

 
Salam~~~~

Lokasi : Beranda Bilik
Masa: 6.45 ptg

Assalamualaikum~~

Alhamdulillah~~ Med bersyukur kepada Allah SWT kerana memberi kesempatan kepada med untuk untuk meneruskan kehidupan, diberikan kesihatan untuk terus melangkah menghadapi liku dan ranjau kehidupan yang fana ini.

Kpd kawan² semua~~ semoga sentiasa dalam iringan kasih sayang Allah selalu dan diberikan kekuatan meneruskan perjuangan walau di mana jua anda berada. Terima kasih kerana sudi bersama med, dalam suka dan duka. Semoga korang di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki..

2 June nih dah 27 thn lah med~ InsyaAllah~~Selalunya kalau birthday med, cuti kat sarawak (keskeskes), bukan sebab apa~~ cuti untuk perayaan hari Gawai~~ tahun nih lak~~ Cuti seluruh Malaysia~~ hahaaha~~(perasaan tol aku nieh)~~ Med nak amik kesempatan nih nak ucapkan Happy Birthday untuk kawan@kembar bday med, Farid yang kat penang. Thanks bro sebab salu tolong and salu bagi nasihat kat med nih.

Kat kawan kawan di kuching nih~~ tahun nih med tak buat bbq cos med akan ke kl n n9 (cuti n kazen kawen kat sana) sampai 5 june. InsyaAllah kalau ada rezeki lepas 5 june la med buat kut~~ wink wink~~ (khas utk su kat opis ya) keskes~~

Med nak minta maaf gak kat Khalid cos tak dapat hadiri majlis perkahwinan dia 3th June nnt~~ apa apa pon bro~~ jangan lupa bagi gamba kawen kat me n onn ya~~ sedey gak tak dpt hadir~~ Anyway~~ Khalid~~ Tahniah n semoga bahagia ke anak cucu~~

Med nak ucapkan Tahniah gak kat Julie n Razmin (kawan se UPM) yang akan melangsungkan perkahwinan derang pd 3th June nnt~~ Med pon ak dapat hadir ke majlis tu cos kazen med kawen kat n9 ari yg sama gak~~ tapi med akan cuba dtg awal jengok jengok korang ya~~ insyaAllah 1 june nnt kalo takda aral med jengok kat umah julie ya~~ Tahniah bro n sis~~

Byk lagi nak tulis~~ ptg la nnt med sambung ya~~ nak makan sat~~ daa~~

-Ratma@Med@Yatie-


Tuesday, 29-May-2007 03:57 Email | Share | | Bookmark
Cakkkk~~~

cincin Carti - amik kat scoop (kedai eskrem)
Chai@Onn
Ayusafura, Ismail, Onn, Carti-balik dr kebun buahnaga (Sg Merah)
View all 8 photos...
Cakkk~~

Assalamualaikum semua~~

Sorry lama tak hapdet fp~~ bz sket ngn keja~~ ada masa nnt med upload gamba yg len~~ byk nak uplod n tulih dlm fp nih, hehehe~~ Gamba gamba diatas nih, gamba dari bulan feb- may. Byk lagi yg med lom update. InsyaAllah , med akan uplodkan kalau ada masa nanti.

Seb baik khamis nie dah cuti, med dah rasa tensen gak sbb takda masa utk diri sendiri. Jemu dah ngan perangai customer. keskeskeskes. Jemu dan jelak gak ngn perangai beberapa org manusia. Kadang kadang buat med terpikir, derang nih mesti tak cukup kasih syg kut, tu yg mengamok mintak attention.

Med ingat makin kita melangkah dewasa, perangai kebudak budakan camtu akan hilang, nampaknya makin teruk lagi ada. Nak bermanja tu boleh la, tapi jangan la sampai maruah n periuk nasi org lain jadi mangsa sebab ada manusia yang nak attention dan nak kata dia ja betul.

Med selalunya tak amik kisah sgt ngn manusia jenis camtu, tapi ada masanya tahap sabar nih ada gak batasnya. Kalau dulu masa study, mmg paham la ramai manusia berperangai camtu, tapi kalau ada yg perangai camtu umo nak masuk 30an~~ nih mesti otak ada byk ilang screws.

Hehehe~~ ingat lagi masa study matrik dulu, ada sorang budak pompuan nih siap nangis kat tangga depan my ex dan nak minta la my ex nih pisah la ngn med. mcm mcm woo dia buat fitnah. siap kata tak balik umah la. penah buat tu buat ni. (med pon pening, dia tu tau tak med skolah mana~~ tinggal mana~~ abah med camna~~ - kalau la dia tau semua perkara diatas tu~~ keskeskes~~ mesti dia malu besar). bukan tu ja~~ siap komplen kat rektor plak~~ kalau la masa tu med kat kuching~~ mmg sah budak ppuan tu med saman gi mahkamah. tapi ya la dah duduk jauh dr umah n pesan mak bersabar ja la ngn perangai org camtu~~ med amik tak kisah la ngn perangai buruk manusia camtu~~

Alhamdulillah, Allah SWT ni Maha Adil, Kekuatan yg Dia bagi kat kita, akhirnya buat kita berdikari dan belajar mengenali hati manusia. Syukur gak, sebab lepas tu masuk UPM, kita dpt tengok perangai sebenar org tu dan ramai dah tau perangai dia camna. Rupa rupanya byk gak mangsa budak tu hanya semata mata dia nak jadi popular. keskes~~ ada gak perangai camtu eh~~ kesian tol mak bapak dia nih~~

Hmm~~ bebalik ngn cita zaman sekarang~~ med makin meluat la plak ngn perangai org camtu~~ semata mata kepentingan diri sendiri , org lain jadik mangsa~~ cukup cukup la korang tu~~ jgn satu hari anak korang lak kena camtu~~ heheh~ dah berleter panjang plak med nih~~ mmg aku perlu cuti nih~~ hehehe~~

ok la semua~~ med out la dulu sblom makin meletop~~ pada sapa sapa yg kecik ati tu~~ korang pk la sendirik~~ korang dah besar panjang~~ aku nak gi bercuti~~ ejehehhe~ daa~~~

Utk menjengok ke fp wajah wajah dlm gamba tu sila la ke :

Carti : Fp dia dah di delete~~ heehe~~ malas nak update la tu.
Ayusafura : http://ayusafura.fotopages.com/
Ismail : http://mohdismail.fotopages.com/
Chai : http://aerolz.fotopages.com/
Safri : http://matsap.fotopages.com/
Su : http://shnrianna.fotopages.com/

-Med@Yatie-


Thursday, 22-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Aku ingin bebas~~

 
dari kat opis sampai ke umah~~ streamyx wat hal~~ tension nya~~~ ngantuk sgt sgt sgt~~esok ja med try resize gamba nih~~~ ZzzZZzzZZZzzzzzz~~~~~
Meeow~~

ps: gamba nih diamik pada musim toott toott toott yg lepas~~ dikhuatiri kucen ini akan melarikan kucen dara org~~ keskeskes~~ (rekaan semata mata tiada hubung kait dgn gamba di atas harap maklum)


Wednesday, 21-Mar-2007 16:32 Email | Share | | Bookmark
::Takda Idea::

 
My Niece

Assalamualaikum~~

Nur Aisyah nih anak akak med~~ satu satunya puteri dari 4 adik beradik dia~~ manja sgt sgt~~~ kaler kesukaan dia- pink~~ semua dia nak pink~~ ehehheeh~~~ suka komplen kat abah med kalau med ngusik dia~~ ehhe~~ med , lagi dia nak komplen~~ lagik la med usik~~

Med minta maaf sebab lama dah tak jengok fp semua~~ fp med sendirik dah mcm projek terbengkalai~~ pemaju fp dah larik malas nak update~~ heheehe~~ Disebabkan malam tadi tak dpt tidur, med update la gambar yg ada nih~~ kalo ada peluang lagi~~ leh la med updatekan gamba lain~~

Hehe~~ okla, med out dulu~~ nnt kita sambung lagik~~ (lama dah tak menulis nih~~beku sket otak), Sebelum med out, med dah kena tagged oleh Hajar ~~~ waaa~~~ eheheh~~ jadik bawah nih 6 perkara yg pelik pasal med~~

1) Med tak suka minum susu putih- minum ja susu mesti teringat lembu- pastu confirm tamau dah nak minum~~ ngada skit kan~~ hhehehe~~ kalau susu campur strawberry/coklat/vanilla- tu boleh sbb rasa susu dah takda~~
2) Med tak suka makan bhgn paha ayam~~ geli sket nak makan~~ heheh~ nih lagi alasan mengada~
3) Med taleh dengar /tengok pasal operation/luka/accident~~ lomah lutut den!! Med geli gelaman~~ eheh~~ tanyala budan opisku~~ su n nieza,pasni korang plak kena tagged!!
4) Med kalau nak beli buku /novel~~ suka baca last page dulu~~ nak tgk cita tu happy ending atau tidak~~ kalau sad ending~~ sah tak beli~~ baik pinjam ja~~ ahhahaha~~~(nih bukan pelik~~ dah buruk perangai dah nih)
5) Tak suka tukar henpon~~ mmg setia ngn henpon yg ada~~ maybe med rasa henpon tak penting sgt dlm hidup kut~~ tapi kalau computer~~ tu med mmg suka nak tukar/beli~~ kalau leh mmg nak upgrade brg comp tiap tiap bulan~~ kehkehkeh~~~
6) Suka tgk katun/anime/manga/etc~~ (tak pelik pon tp saja ja nak letak~~ keskeskes~~ )


*Kepada sesiapa yg mengenali diri atau tidak mengenali diri langsung~~ adalah amat berbangga saya maklumkan bhw med tagged pd sapa yg mau kena tagged~~ keskeskes~~


Friday, 1-Dec-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Nenekku~~

 
 


Assalamualaikum~~

Alhamdulillah kehadrat Ilahi kerana med sekeluarga diberikan nikmat dan kebahagiaan untuk bersama degan insan yang kami semua cintai, hormati dan amat sayangi~~ nenek med, Pn Hajah Piah Bt Uzai~~ Mungkin tidak lagi selincah dulu dan mungkin agak kabur matanya untuk melihat jelas~~ tapi kasihnya pada kami tidak pernah pudar~~ Sempena Ulangtahun nenek med tahun ini, med berdoa agar nenek med akan terus diberkati oleh Allah Swt. Entry kali nih takda kena mengena ngn foto. Hanya med uploadkan kad simple yg med buat utk majlis doa selamat ulangtahun nenek med malam nnt~~ InsyaAllah med akan amik gambar majlis malam nnt dan uplod kat sini~~

cucu nenek yg degil
::med@yatie::


Ayah Dan Ibu - Sudirman

Ayah dan ibu
Itulah permulaan kami
Dapatlah melihat bulan dan
Matahari

Yang dikurniakan dari Ilahi
Ayah dan ibu lah
Mesti dihormati

Ayah dan ibu
Wali dan juga keramat
Pada mereka kita beri hormat
Bagilah tunjuk ajar dan
Nasihat
Supaya hidup
Supaya hidup kita akan selamat


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net