.:: Journ3y of A Butt3rfly ::.

By: Med RHS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 29-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Santubong Again~~

Noko, Usup (Ezza's bf) and my younger sis, Ezza
Santubong
Gunung Santubong
View all 11 photos...

Assalamualaikum

Alo semua. Pa kabar? Lama dah tak jenguk kat sini.Entry nie, di amik kat Santubong. Masa tu saja bawak noko jalan jalan tgk pantai. :)Tak lama lagi thn 2006 akan datang. Med nak ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2K6. Semoga tahun baru ni, segala impian anda akan tercapai. Tahun 2K5 banyak memberi kenangan manis dan pahit untuk kita semua. So med harap kita amik semua nie untuk dijadikan teladan dan panduan di masa hadapan. Buang yang keruh dan ambil yang jernih. Di harap kedatangan tahun baru nie akan membuat kita lebih berani dan bersungguh untuk mengenali sapa sebenar diri kita dan apa yang mampu kita lakukan atau sumbangkan untuk agama, diri kita, keluarga,masyarakat , dan negara kita. Akhir kata , Med bersyukur kepada Allah SWT kerana memberikan med kekuatan dan mendapat kawan kawan yang setia seperti anda semua. Terima Kasih.


Caramel by Suzanne Vega

It won't do
to dream of caramel,
to think of cinnamon
and long for you

It won't do
to stir a deep desire,
to fan a hidden fire
that can never burn true.

I know your name,
I know your skin,
I know the way
these things begin;

But I don't know
how I would live with myself,
what I'd forgive of myself
if you don't go.

So goodbye,
sweet appetite,
no single bite
could satisfy...

But I don't know
how I would live with myself,
what I would give of myself
if you don't go.

It won't do
to dream of caramel,
to think of cinnamon
and long
for you


Wednesday, 28-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kuchingku 2

MBKS
 
 
View all 5 photos...
Gambar nie med amik pd 4 dec. Waktu tu kitaorg pi tgk anak saudara med perform utk tadika derang kat dewan MBKS (Majlis/Dewan Bandaraya Kuching Selatan). Nanti ada masa Med amik lak, gambar DBKU (Dewan Bandaraya Kuching Utara- area umah Med) utk tatapan korang. Hehehe. Pastu bawak Noko pi kat Tun Jugah carik makanan. Rasa rasa med, noko sure pening cos med salu ajak dia gi kedai makan ja.. heheheh .


Tuesday, 27-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Kuchingku

WaterFront Kuching
Noko
 
View all 6 photos...
Meow Meow

Masa bawa noko jalan jalan kat kuching~~~


Saturday, 17-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pasar Minggu @ Pasar Malam

 
 
 
View all 10 photos...

Assalamualaikum

Alo semua. Pa kabar? Sorry lambat uplod gambar gambar nih. Kebanyakan gambar yg med uplod pada enrty ini dan yg akan dtg actually dah lama med amik, cuma takda masa nak uplod kat fp ja. So, harap harap korang bersabarlah ek.

Entry nih, med amik masa Noko masih ada kat Kuching lagi. Saja bawa dia gi jalan jalan pasar minggu carik brgan kraftangan. Pasar minggu (Kuching) = Pasar malam. Lirik kat bwh nih khas utk kwn kwn Med yg minat cita Full house(Korea). Bagi sapa sapa yg nak tau apa yg med salu tulis kat status med dlm YM tu, title lagu nih la. Suka ngn lagu nih cos liriknya yg mendalam dan mempunyai maksud tersendiri. So nasihat Med kat kwn kwn: Kalau dah suka kat sumone tu, baik bgtau derang awal awal sblom terlambat. Nanti dah terlepas kat tangan org lain, menyesal pon takda gunakan. Blajalah menghargai org di sekeliling kita k.

Un Myung(Destiny) - Why

Sarangeul jal moreugesseo
Ireohge dagaol jul nan molrasseo

Nae maeumjochado sarang apeseoneun nae tteusdaero andwae
ireol jul alassdeoramyeon
Cheombuteo shijakhajido anhasseo

Babocheoreom ijewaseoya nan dwineujeun huhoereul hago isseo
Niga sarangi doeji anhgireul bileosseo
Neomaneun jeoldaero anigireul bileosseo

Neon sarangi anilgeorago sudo eobshi nareul sokyeowasseo
Jamshi seuchyeoganeun inyeonigil baraesseo
Apeun sanghcoman naege namgyeojiltenikka
Hajiman almyeonseodo neoui modeun geoshi
yokshimina
Jakku seulpeojyeo

Jalmosdoen shijakirago
Geureohge swipge saeng-gak haesseossneunde

Eonjedeun beoril su isseulgeorago nan
miteosseossneunde
Eotteohge nan haeya halji eodiseo buteoga
jalmosdoen geonji

Ni sarangeul pihaeya haneunde
Ni modeunge neomu geuriwojyeo

Ijen neo animyeon amu-uimi eobsneunde
Ije nado nareul eojjeolsuga eobsneunde
Neoreul jiwoyaman handaneun sashildeuli oneuldo nal

Deo himdeulge hae


Translation :

I dont really know love
I didnt know itd come like this

I cant seem to control my heart when it comes to
love
I wouldnt have started if I knew itd be like this

Now that its too late to turn back, Im having
regrets
I hoped you wouldnt be love
I hoped that you wouldnt be my love

I told myself I didnt love you
I hoped we were just passing acquaintances
Because all Ill have left is pain
But even so, I want you
Its making me sad

A wrong start.
Thats all I saw it as

I believed I could let you go any time
I dont know what went wrong

I have to avoid your love
But I long for you

I hoped you wouldnt be love
I hoped that you wouldnt be my love

I told myself I didnt love you
I hoped we were just passing acquaintances
Because all Ill have left is pain
But even so, I want you
Its making me sad

Now Im nothing without you
I cant do anything about it
Knowing that I must erase you...
Makes my life harder


Ok la, sampai sini dulu. Cheers... Daaaa~~~

Yatie @ Med


Wednesday, 7-Dec-2005 00:00 Email | Share | | Bookmark
Pilihan

 
 
 
View all 4 photos...
1,2,3,4?

Med akan uplodkan latest pics dalam beberapa hari lg. Tak sempat nak uplod cos med dah start mengajar. Selamat Hari Jadi kepada sahabat² med yg sambut bday arini - 7/12/2005.

To Yazid n Ifah : Happy Bday! Jangan lupa postkan med kek bday korang otay.


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net