.:: Journ3y of A Butt3rfly ::.

By: Med RHS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 30-Mar-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Bunga Kaler Papel~~~

 
 
 
View all 10 photos...


Assalamualaikum~~ Saja letak awal entry utk ari khamis sebab pasni keja dah makin byk~~ so update byk byk sket~` eheheh~~ Bunga nih di amik kat umah Fedos~~~ tatau nama bunga apa nih~~` so letak ja la utk ilang tensen~~ pening lak tgk semua kaler papel~~ ehheheeh~~ daaaaaaaaaa~~~~

ehheh

Purple penin~~

ps :khas utk semua~~~

Dealova - Once Dewa (OST Dealova)

Aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
Karena langkah merapu tanpa dirimu
Oh karena hati tlah letih

Aku ingin menjadi sesuatu yang slalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa ku slalu memujamu
Tanpamu sepinya waktu merantai hati
Oh bayangmu seakan-akan

Kau seperti nyanyian dalam hati ku
Yang memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang ku hela
kau selalu ada

Hanya diri mu yang bisa membuatku tenang
Tanpa diri mu aku merasa hilang....
.... dan sepi.....
.... dan sepi....

Kau seperti nyanyian dalam hati ku
Yang memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang ku hela
Kau slalu ada...

Kau slalu ada....


Wednesday, 29-Mar-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Jom Ngail @ Muara Tebas

 
 
 
View all 28 photos...


Assalamualaikum~~

Seperti di janjikan, med uplod gambar² gi mancing kat Muara Tebas. Kuching pada hari Sabtu yang lalu. Alang alang semua gang agak free ujung minggu tu~~ so buatla plan gi memancing. Disebabkan buat plan last minute, so kami 4 org ja pi : Carty, Onn ( http://aerolz.fotopages.com/ ) dan Fedos. Muara Tebas nih, tak la jauh sangat dr Kuching. Dalam 25-45 min ja (bergantung brapa laju korang bawak ler ek ) Tempat nih macam kampong nelayan dan kebanyakan yg salu datang kat sini pon kaki pancing. Tempat nie juga terkenal diantara penganut Buddha kerana terdapat sebuah tokong besar kat atas bukit di Muara Tebas.

Apa yg best mancing kat sini? Tu kena tanya kaki pancing la kut~~ heheehe~~ takda la, kat sini kira dah dekat dengan laut. Kebanyakan ikan yg ditangkap pon jenis yang area paya bakau. Salu yg org dapat tangkap kat sini, ikan pari madu, ikan belakung , ikan belut dan buntal~~ heheheehe (med tatau nama ikan nih, med ikut bhs melayu Sarawak jer ). Kalau jenis yg nak ilang gian mancing tu leh la mai sini, cos mancing kat sini mmg cepat dpt hasil. Tapi bagi sapa yg suka mancing kat laut dalam tu~~ leh bawak la bot ke sini sampai ke tengah laut . heheehe~~

Permandangan kat sini memang best~~ especially dah nak senja tu. Ingatkan kat sini orang datang pi mancing ja~~ rupanya ramai gak yang datang tengok sunset dan amik gambar ( heheehe~~ jeles ja tengok senjata derang~~ bila la med dapat beli cam camtu~)

Kitaorang balik awal sket, sebab med malam tu ada family dinner kat seafood restaurant. Hehehe~~ so len kali leh la gi mancing lagi~~ Sapa yg nak join tu, jom la mai Kuching. Okla, sampai sini dulu. Panjang sgt karangan arinih~~ Takecare and daaa~~~ ps: kolaj kat bawah tu agak blur sket sebab dah malas nak resize bebetul~~ enjoy~~~

Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your HEART~~ Thanks Carty, Onn and Fedos~~

Yatie@Med


Friday, 24-Mar-2006 19:25 Email | Share | | Bookmark
:: Kuching ::

Dua budak nih tgh menikmati permandangan
Area Kuching Selatan
KGS- belakang tu leh nampak skolah med : St Teresa
View all 28 photos...


Assalamualaikum~~

Uiks Sorry Ayu lambat uplod~~ med baru balik dr makan ngn kwn kwn~~ Sempat menghabiskan duit membeli majalah majalah baru~~ Entry kali nih mengenai Kuching~~ Saja saja amik view kuching dari atas Civic Centre. Kuching nih tak la besar sangat so kalau jalan jalan pon tang tu ja~~ Sapa yg minat kuar lepak malam tu~~ rasanya takda byk sgt~~ ujung minggu tu ramai la yg lepak lepak kat Soho, Grappa, Travillion, Mojo etc~~ hari biasa tu takda bising sgt~~ Haaa~~ ckp balik pasal view kat CivicCentre nih, hari tu, med, Carti, Onn and Fedos gi tengok meeting untuk persatuan astronomi Sarawak. Med mmg dr kecik suka astronomi nih~~ dan kat kwn kwn kuching lain yg nak join Persatuan Astronomi Sarawak nie~~, jom la join ~(Huhuhu~~ sempat promote lagi ). Lepas meeting tu sempat la amik sket sket view kuching. Apa yg ada kat Civic Centre? Erm~~ kat sini kita leh naik dan tengok view bandar Kuching. Bagi peminat astronomi, kat sini pon ada planetarium. So leh la jengok jengok kalau berminat. Banyak lagi kegunaan civic centre nih~~ ada digunakan untuk majlis perkahwinan,majlis makan malam, education fair, dan sbgnya~~

Erm~~ ok la med kuar dulu nanti med sambung lagi. Ingatkan nak uplod gambar lain tapi hari pon dah kol 3.30pg dan med pon ngantok dah~~ kalau nengok gambar kolaj tu pelik semacam~~ hrp phm phm jer la~~ kes dah ngantuk~~ bttw, Esok med n kwn kwn maybe nak pi memancing kat muara tebas~~ so InsyaAllah med akan uplodkan gambar sesi memancing kami nanti~~~ daaa~~

Med yg ngantuk~~


Monday, 20-Mar-2006 09:35 Email | Share | | Bookmark
Saya yang blur dan tensen~~~

my fav- caramel mocha
 
 
View all 23 photos...


Di sebabkan arini mmg takda mood~~ marah n tensen tahap t-rex serta kecewa ( dun worry, bukan kecewa pasal cinta~~ pasal keja ja: client yg byk songeh n takda tertib idup~~) so med tak ckp panjang panjang la kut~~ ( kedgran dr sudut tepi : clap clap clap ) (tak paham? med pon tak paham~~) So untuk ganti karangan spm yg baru , med letak aa tag yg telah dikenakan oleh bro Adadia ( http://adadia.blogspot.com/ ) kat blog dia kat semua org~~ ciss ciss~~ kek cheese satu~~ so lepas nih~` sapa yg dah masuk fp nih~` kira kena gak tag balik benda nih~~ (takda paksaan : takda surat berantai mahupun paksaan berantai yg dikenakan~~ takda bad luck kalo tak wat pon~~ so tayah risau risau aaaa~~ )

lokasi kejadian : Bing Coffee Company
--------------------------------------
4 jobs
tukang mengajar kat satu ofis
tukang mengarah kat kedai makan
tukang buat lukisan dalam komputer
tukang buat halaman

4 movies
el mare
over the rainbow
lotr
animatrix

4 places I lived
kuching
kangar
serdang
kuching

4 vehicles I own
beskal tiga roda
beskal bmx
beskal naik bukit
beskal ukan beskal

4 albums I can't live without
full house OST
m nasir
lagu² raya
placebo

4 places I'd rather be
japan
morocco
mecca
nun di sanaaaaaa~~~

4 of my favorite food
pasta
butterprawn
sayur keladi
sushi

4 favorite TV series
nat geo
amazing race
naked chef
faking it

4 sites I visit daily
fotopages
friendster
st
google

ps: mmg sengaja bagi muka med kecik n x nampak@blur - sebab mmg tghhhh blurrrr n gerammmmmmm~~~~


Saturday, 18-Mar-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Takda Tajuk

@Singgahsana
@Singgahsana Stairs
You're Getting "Younger"
View all 28 photos...


Assalamualaikum~~

Kedua dua Entry kali nih mengenai Kawan. Tapi semua gambar tu kurang menjadi sebab med mmg tak pandai amik gambar org nih~~Biasa la saya nih budak br blaja~~ Kena bykkan praktis agi nampaknya~~ Buat masa ni, Med share la dulu apa yg ada utk tatapan korang.Entry nih amik masa saudara Ouled,Fendi aka Jemster dan tunanganya, Nana datang ke Kuching aritu. Bro Ouled ( http://kenitra1975.fotopages.com/ )dtg seminggu awal kat Kuching drpd Fendi ( http://jemster.fotopages.com/ ) tapi med , Onn ( http://aerolz.fotopages.com/ ), Ayusafura ( http://ayusafura.fotopages.com/ ) sempat jumpa last minute ja ngn Bro Ouled. Med nak ucapkan terimakasih kat Bro Ouled yg sudi lepak n melayan karenah kami kat Waterfront malam tu. Thanks bro.

Untuk Fendi aka Jemsterand Nana, Tima kasih bebanyak sebab sudi membuang masa ngan kami~~ Hehehe~~ Gambar yg lain tu med lom sempat nak uplod terutama pix kat Bing cos kat dalam card Onn.
Nanti med send kat Fendi. Sonok ngn kedatangan korang kat sini and Med hargai persahabatan Fendi n Nana~~ Jumpa lagi June nanti~~ yeahhh~~

Ptg tadi, tgh edit pix untuk fp, med sempat on YM med. Jumpa ngn kwn lama n kitaorg sembang la pasal keja and pengalaman baru. Ntah camna dia nampak status med : away~~ edit pix 4 fp. Dia tanya la med apa tu fp~~ med pon terangkanlah kat dia pasal fp nih. N dalam semua soklan dia tanya tu, soklan nih la buat med terpikir : photography? Bila start minat photography nih? Hehehe~~ satu soklan med sure semua penah mengalaminya kan? Meh med critakan kat korang camna med leh kenal FP and fotografi nih.

Minat pada fotografi nih, datang secara tak sengaja sebenarnya. Nak kata minat seni seni nih, mmg takda langsung. Dan sebba kurang minat pada benda seni ni la med berhasrat amik matrik bio dulu. Hehehe~~ konon nak jadi doktor haiwan mulanya tapi pd last semester matrik, med amik paper computer programming and med mmg jatuh cinta ngan komputer lepas tu. Dan dr situ med memilih utk amik Bachelor dalam Komputer Sains. Sc comp and photography? apa kena mengena ngn dua subjek nih? Mmg jauh beza tapi disinilah smuanya berlaku. Dalam major med(Multimedia)inilah minat asal med bermula ngn 3D, animasi, virtual reality dan video editing yg membuatkan med mengenali fotografi. Setiap masa med edit sesuatu video atau design keja grafik, med lihat mcm mcm ragam org dan kenangan med dapat. Sonok dan duka. Riang dan Tangis. Buat med terpikir med byk kerugian sebab tak dpt nak rakam dan kongsi pengalaman walaupun kecil kpd rakan n family med. Banyak kenangan yg med lalui med tak dpt rakam dan rujuk semula terutamanya ketika med belajar kat Kangar dan di awal semester di UPM. Dan sejak itu, med berazam utk rakam semua apa yg med lihat dan kongsi bersama ngn keluarga dan rakan rakan. Dari sinila bermula perasaan med untuk minat kat fotografi bermula.

Camna leh masuk FP? Semua nie bermula dr kawan med yg tunjuk gambar dia ngn tunang dia. Mulanya med guna FP nih cam storan ja, tapi lama kelamaan fp nih jadi cam tempat med berkongsi saat saat manis, duka dan minat ngn kwn kwn med terutamanya gang nf.com. Dan bila dah mula berkongsi gambar nie la, macam macam idea dan ptanyaan med dpt dr kwn kwn. Maka, med bercadang jadikan fp nih utk med kenalkan ngn kwn kwn med lain mengenai med, minat med dan tempat kelahiran med. Naper nak kenalkan tempat kelahiran med?

Hehehe~~ cos med rasa ramai yg lom lagi kenal ngn Kuching nih. Med nak kongsi bersama tempat lahir med, walau sekadar dalam gambar dan walaupun Kuching hanya satu bandar kecil. Selain tu, med nak kurangkan kerumitan kwn kwn med yg salu tanya med camna rupanya kuching nih. Sebab dulu, masa med study, ramai kwn kwn med tatau wujudnya org melayu kat sini. Rata rata yg ingat org sarawak nih byk non moslem. Malah ada yg tanya soklan yg pelik pelik kat Med contoh : 1- Korang tak risau ka buat umah atas pokok? 2- Pakaian kat sana mmg semua pakai cawat ka? 3- Penah dtg ke Malaysia tak sebelom nih ( Erkk.. nie paling pelik kut, tatau lak med Sarawak tu bukan dalam Malaysia. hehe~~dan buat med terpikir, mana buku sejarah n geografi derang masa pmr n spm.) Med minta maaf kalau ada sapa sapa terkecil hati ngn ayat di atas. Med tak maksud nak kecilkan hati sapa sapa dan med tak pernah kecil hati gak lepas kena soklan pelik camtu~~ heheheeh~ really kalu korang ada camera masa tu, confirmed leh snapped muka med yg blur gila~~ So kalau ada sapa kecik ati tu, med minta maaf byk byk yer.

Maybe org yg med salahkan pon maybe Sarawak Tourism kut~~ heheehe~~ yer aa salu bagi org luar salah tanggapan ja~~ Byk lagi kebudayaan di Sarawak nie yg tak diketengahkan. Rasa med derang patut tiap tahun kenalkan setiap kaum yg ada kat Sarawak nih. Tahun nih, maybe Iban Year. Tahun Depan Melayu. Tahun Akan Dtg, Chinese, Bidayuh n seterusnya. Percayalah kata med yg byk anak muda melayu sendiri di Sarawak nie tatau kebudayaan melayu mereka. Mereka lebih nyata mengenali budaya luar dr kebudayaan mereka sendiri. Malah ada yg tidak tahu mengenai Tudung Keringkam (Tudung Benang Emas), Songket Sarawak, Gendang Sarawak, dan sebagainya. Rasa med, kalau tanya ngn budak 10 tahun , nyata mereka lebih tau apa itu ngajat (tarian org iban) dari gendang sarawak atau tudung keringkam. Kuih celorot pon rasanya ramai anakmuda melayu Sarawak dah tatau.

Ermm, ok la semua, byk plak med membebel kali nih. Med minta maaf la kalau ada yg terkecil hati ngn kata kata med nih~~ Med tak ada niat langsung. Med nak ucapkan terima kasih kat Bro Ouled dan Fendi serta Nana yg sudi jumpa Med. Terimakasih atas segala ilmu dan nasihat yg korang bagi kat kami yg baru blaja nih. Terima kasih gak kat Ayusafura, Liza n Onn , Carti n Fedos yg rajin jalan jalan jumpa rakan rakan fp kita di Kuching. Sapa sapa nak tgk more gambars mengenai kedatangan Bro ouled n Bro Fendi di sini, leh la jengok fp Bro Ouled, Fendi , Ayu atau Onn. Sure sonok cos gambar derang nih sharp and lawa lawa~~ Sekian~~ Selamat Bercuti di Hujung Minggu~~


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net