.:: Journ3y of A Butt3rfly ::.

By: Med RHS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 17-Mar-2006 17:12 Email | Share | | Bookmark
Merpati Dua Sejoli~~ Tayah risau~~ takda bird flu~~~

@The Junk
@The Junk
@Singgahsana Lodge
View all 19 photos...


Assalamualaikum~~~

Entry kali nie khas untuk sahabat baik med, Cartinasih (Cartina) and Firdaus (Fedos). Sorry Carti ,mek br sempat uplod gambar tok~~ folder pix kitaorg dlm card onn~~ heheehe~~ Klak mek update gambar masa kita kuar ngn Fendi,Nana, Ayu n Lisa~~

Med ingat nak update ari Rabu aritu tapi, FP lak buat hal~~ takleh bukak langsung~~ arini plak dah dpt bukak tp nak uplod lak taleh~~ sakit ati tol~~ anyway~~ entry kali nih mengenai kawan med, Carti n Fedos. Amik kat The Junk, Kuching n sekitarnya~~ Gambar agak blur n gelap so bwk bsabar je lah k~~ Carti nih ex classmate med masa skolah menengah dulu. Skrang dia keja kat STIDC. Sapa sapa yg nak buat rumah tu leh la panggil dia~~cos dia nih arkitek~~ ok ler~~ sampai sini dulu~~ nanti med update agi~~ tata~~


Saturday, 11-Mar-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Makan Jalan Jalan Pastu Makan~~

Bihun Belacan
Laksa Sarawak kat umah
Spesel ala Kuching
View all 20 photos...


Assalamualaikum~~

Minta maaf la med lama tak update gambo~~~ salah satu sebabnya : M.A.L.A.S nak menembak dan sebab utamanya yg lain: Hardisc storan aka Iskandar telah pegi membawa segala gambar, movie korea n english, smallville serial yg med uplod berjam jam, ke tempat yg med tak mampu nak carik balik~~ hehehe~~ (sapa suruh lupa backup kan) so dalam masa tu med cuti la update. Baru baru ni ja med dpt kumpul balik pix yg ilang tu termasuk la pix makanan semua nih~~ Nasib baik Iskandar tak plan ngn Airina untuk crash sama~~ kalo tak menangeh la med~~

Entry kali nih khas untuk Bro Buntalshoot aka Wan yang nak tau camna rupa bihun belacan~~ heheehe~~ Kalau nak tanya resepi tu~~ hehehe, kurang pasti la med. Med leh bagi resepi laksa sarawak tu ja~~ yg lain tu kena tanya kedai~~ hehehe~~

Ok ler semua, sampai sini dulu~~ Lain masa med update lagi~~ byee~~
ps: Carti, klak mek update pix ktk n fedos. entry khas untuk kita duak~~ Merpati Dua Sejoli~~ Merpati Panggang sedap juak ~~

Tahniah med ucapkan kepada kwn kwn med yg bakal kawen arini. Kepada Marina & Jay (Selangor) dan Sarina aka Kak Long & Khai (Pangkor), med ucapkan selamat Pengantin Baru. Semoga berbahagia ke akhir hayat~~ amin~~~ Marina, med minta maaf sebab tak dapat hadir ke majlis eiena atas sebab keja. InsyaAllah len masa kita jumpa lagi~~~ Tahniah~~~


Friday, 10-Mar-2006 18:15 Email | Share | | Bookmark
Tribute to : Aduhai Iskandar, Airina dan Indera~~ Bukan Saliha~~

 
 
 
View all 8 photos...


Assalamualaikum

Note : Kisah Iskandar, Airina dan Indera~~ Anda dinasihatkan agar tidak membaca karangan dibawah ini kerana dikhuatiri akan membahayakan kesihatan anda~~ jika anda tak nak baca~` skip ja~~ tapi kalo nak baca gak~~ saya tidak akan dipertaguungjwbkan atas kesakitan anda nanti~~ ps: gambar diatas ada kaitan nya dengan 3 nama diatas~~

Kasihku pada Indera bermula 6 tahun yang lalu. Walaupun penah mengenali yg lain sebelum Indera, namun kasihku pada Indera ternyata berbeza. Indera amat prihatin dan kuat berkerja. Walaupun dibebankan dengan pelbagai kerja, Indera tidak penah merungut.Namun aku tidak byk menghargai Indera. Aku lebihkan waktuku bersama games dan tugasan dari menjaga hati Indera.Semua itu bertukar dengan kehadiran Ati didalam hidup aku dan Indera, dan kasih sayangku kepada Indera semakin bertambahdan aku mula belajar menyayanginya. Ternyata sayangku padanya berbalas. Walaupun dengan keadaannya yang kecil jika dibanding dengan
generasi sekarang, Indera masih mampu menjalankan tugasnya dengan baik dan memberikan aku semangat untuk meneruskan projek tahun akhirku denganjayanya~~Terima kasih Indera~~

Tapi, kebahagiaanku bersama Indera tidak lama. Selepas 2 tahun aku balik ke Kuching, Indera mula menampakkan sakit sakitnya. Mungkin aku terlalu alpa sampai mengabaikan Indera. Namun sakitnya tidak lama. Alhamdulillah, Indera beransur sihat dan aku mula menjaga hatinya kembali. Tetapi, tidak ku sangka yg aku bakal kehilangan Indera~~ dan kali ini kehilangannya amat ku ratapi. Indera hilang buat selama lamanya~~dirampas orang. Mungkin ramai yang tahu kelebihan Indera dan aku kesal tidak menjaga diriny dengan baik~~ Dimanakah kau Indera ketka ini? Mungkin kau masih bernyawa~~ di tangan manusia lain~~
Aku rindukan kau Indera~~~

Kehilangan Indera amat ku ratapi namun, hidup perlu diteruskan~~ Di saat aku kehilangan Indera lah aku berkenalan dengan Airina. Airina agak tegas dan tidak banyak bersuara seperti Indera. Mungkin semua ini disebabkan aku mula menjadi tegas dan tidak byk bersuara. Oleh itu, Airina merasakan dirinya juga perlu tegas. Airina tidak begitu ceria namun seperti Indera, Airina amat rajin melakukan tugasnya~~ Aku bersyukur dengan kehadiran Airina. Ati juga pergi, mungkin sedih kehilangan Indera. Aku tidak salahkan Ati.
Dia juga telah lama berkhidmat dan hatiku juga dihiris sembilu kerana kehilangannya. Maka untuk menghilangan sedihku, ku bertemu dengan Giforcesus. Dan kini Airina tidak keseorangan. Sesungguhnya walaupun Airina tidak seceria Indera namun aku mula meyanyanginya~~ Dan aku gembira kini Airina mempunyai teman baru.

Tapi sepiku masih berulit. Aku tahu aku tidak mampu bertemu lagi dengan Indera. Tapi hatiku masih meratapinya. Mungkin aku perlukan keceriaan yang Indera penah verikan padaku. Ternyata, doaku di makbulkan. Khalid telah menghadiahkan sahabatnya, Iskandar padaku. Aku mula kembali ceria dan gembira. Iskandar seperti Indera. Ceria dan suka berjenaka. Membuatkan hatiku kambali berbunga dan aku juga menjadi
alpa. Iskandar bukanya seperti Airina. Iskandar adalah generasi Indera. Yang mungkin hayatnya tidak sehebat Airina. Dan aku telah mebebankannya dengan semua kerjaku. Aku lupa Iskandar tidak mampu menjalan pelbagai kerja kerana Iskandar pernah sakit teruk dahulu. tapi aku dengan sikap tamakku, tidak penah menghargai Iskandar malah terus membebankanya. Penuh isi perut Iskandar aku penuhi dengan
movie, gambar, lagu dan games. Dan akhirnya aku akur, Aku pelu akur kerana Iskandar kini tiada lagi dlaam hidupku~~ kerana ketamakan aku, aku telah kehilangan cintaku~~~ Kesal tak sudah~~~ Tamakku akhirnya memakan diriku dan Iskandar~~ Iskandaaarrrrrrr~~~~` maafkan aku~~~~~~~~ Maafkan aku, Iskandar~~~

Dah abis cita, Cita nie takda tajaan dr sapa sapa~~ med tau sapa yg baca cita nih sampai abis, sure dah dah penin penin dah tu~~ heheh,, maaf ek, med dah pesan tadi. Med dah boring takda idea, bm pon lintang pukang. Harap sapa sapa yg keja ngn jabatan pendidikan tu jgn la gunakan entry nih sebagai contoh kerosakan bahasa. Sekian Terima Kasih~~

ps: Khas untuk Cartinasih@Carti, med nak ucapkan selamat hari jadi ke ehem ehem 2*. Semoga panjang umur da dimurahkan rezeki~~ amin

Saya yang bengong,
Yatie@Med


Thursday, 2-Mar-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Taman Sahabat : Bukan Munge munge cinta~~

 
 
 
View all 24 photos...


Assalamualaikum~~

Entry nih pasal bunga bunga kat Taman Sahabat, Jalan Song, Kuching. Taman nih kira taman persahabatan di antara Malaysia n China. Siap ada tugu Laksamana Cheng Ho lagi tu kat sana~~ heheehe~~ Tempat ni, ptg ptg tu salu gak org dtg jogging~~ kira dalam kawasan perumahan~~ so org ramai tak kira bangsa dan agama dan spesies (ehheeh.. yeah betol~~ anda leh lihat kucing, anjing dating/jogging kat tmpt nih~~ heheheeh~~~) dtg berehat kat sana waktu petang~~ k la, med nak gi berehat dulu~~ lom makan ubat agi nih~~ risau lak kalu demam dtg balik~~ so harap anda semua terhibur ngn pix bunga med tak seberapa nih~~ sorry la byk berterabur n blur, mmg takda mood agi nak pilih pix dan buat collage~~ hope ngn ngn pix bunga nih, atleast leh la buat hati berbunga skit dan sihat kot ~~ heheehe~~~ daaaa~~~

ps: carti, klak mek update pix kita kat The Junk~~ sik sempat nak resize pix~~


Wednesday, 1-Mar-2006 09:18 Email | Share | | Bookmark
Petanak: Versi Jom Ngail

 
 
 
View all 6 photos...


Assalamualaikum~~

Sorry lama menghilangkan diri. Dekat nak seminggu tak bukak fp nih~~ Med sebenarnya kurang sihat. Malam jumaat aritu kena demam panas. Jangkit dr adik med. Maybe tak tahan sejuk sebab hujan kat sini lebat sgt. Ari Isnin tu demam dah kebah tapi kena gastrik plak. 2 hari meringkuk cam tenggiling lak~~ Nasib baik arini dah beransur pulih. Syukur Alhamdulillah~~ Med nak mintak maaf cos tak sempat nak jengok mana mana fp~~ insyaAllah pasni leh la med jengok~~ rindu gak nak tgk enrty terbaru korang

Minggu nih, ramai yg kena demam kat Kuching~~ maybe dah musim demam kot~~ My niece lak kena masuk spital sampai arini~~ kesian lak tgk dia kena tahan dah berapa ari~~ muka dia makin cikiding lak~~ hehehe~~ cita pasal demam nih~~ ramai gak komplen kena cirit birit n kekembungan minggu lepas kat sini. Doktor kata sebab makanan kat umah~ tapi takkan la sekampung demam n sakit perut? ~~ So med jangkakan mesti ada kena mengena ngan air nih~~ nak ulas panjang pon tak dpt kang kena banned lak dr duduk kat negeri nih~~ heheehe~~ deh makin merepek lak med nih~~ besa la bebudak demam nih~~ suka merapu~~

ok la semua, entry nih med amik kat petanak, kuching~~ yg nih versi mengail~~ saja pi area sana nak carik port memancing sebenarnya~~ tgh plan nak blaja mengail plak nih~~ heehe~~ actually,ada mcm mcm versi kat petanak nih~~ tunggu la med sihat sepenuhnya, leh la med uplod versi lain plak~~ so sampai jumpa lagi~~ tata~~~


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net