.:: Journ3y of A Butt3rfly ::.

By: Med RHS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 21-Feb-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
.:: 21022006 ::.

 
 
 
View all 10 photos...


Deeper Water - Minnie Driver

Take me out, take me out
Far into the deeper water
Show me how, show me how
For I have longed to love deep water

I was washed up on the shore
You take me out in the water once more

Slowly, I cannot swim fast
And I know, neither can you
We'll float, let all the clouds pass by
You and I, you and I
You and I, you and I

Why you blue, why you blue
Did she bring you out here too
Wait and see, wait and see
The tide might bring you here to me

I was washed up on the shore
You take me out in the water once more

Slowly, I cannot swim fast
And I know, neither can you
We'll float, let all the clouds pass by
You and I, you and I


Pix bunga nie amik kat luar pagar umah org. Dalam kol 5 ptg camtu. Tu pon on the way nak balik dari Pangkalan Sapi ngn Onn, http://aerolz.fotopages.com/ . Snapped pix ni pon tergesa gesa cos amik pix tanpa permission tuan umah~~ med sendiri pon tatau apa med snapped cos mata melilau takut tuan rumah kejar ingatkan med pencurik~~~ hehehe~~ kalau tuan umah masuk fp nih~~ minta maaf la tak mintak permission~~ mmg dah lama suka tgk bunga kat umah makcik nih~~ tunggu la ada masa nanti nak mintak izin, leh la amik betol betol~~ med pon tatau nama bunga nih~~ nak carik gak nak tanam kat umah~~ Pix kat Pangkalan Sapi and kat Petanak tu nanti la med uplodkan~~ tak sempat lak nak uplod arini~~ tgh penin sket malam nih~~ campur lak ngn bunga merah tu makin bertambah penin lak med~~ lupa lak nak edit ngn PS tadi~~ hehehehe~~ pix lain tu~~ insyaAllah esok atau lusa med uplodkan~~

Bagi sapa sapa yg minat pix bunga atau macro shot, korang leh la jengok jengok kat fp halamanku , http://halamanku.fotopages.com/ atau edoras , http://edoras.fotopages.com/ . Semua pix kat sana mmg da bomb~~


Monday, 20-Feb-2006 12:45 Email | Share | | Bookmark
Senja nan Oren~~~~ :P

 
 
 
View all 7 photos...


Assalamualaikum~~

Lama dah tak jengok fp n update nih~~ nak jengok fp lain pon tak sempat bbrp ari nih~~ nak kata sibuk, takla sibuk sgt~~ hehhee.. ntah ler~~ mood nak uplod tu lom sampai kot~~ lagipon pix yg di ada dlm simpanan byk blur tmasuk la pix senja n bunga nie~~~ tapi takpa la, uplod ja mana mana yg ada~~

Ada sorang kwn med ajak buat postgraduate~~ maybe dier tgk ramai kwn med yg dah dpt sijil master so dia pon tanak ketinggalan kut~~ikut hati tu mmg mau gak sambung master atau amik degree lain lagi~~ tapi bila tgk hutang kat ptptn melambak, niat di hati tu tpaksa la di tutup dulu. InsyaAllah mana tau dalam 3-5 tahun nie ada rezeki. Hehehe~~ rajin agi ker nak bukak buku tebal tebal tu~~ lagipun buat masa skrg cukup la apa yg ada dulu~~ ilmu tu leh di cari kat tempat lain n ngan pelbagai cara lagi kan~~

K la semua, sampai sini dulu~~ memang dah tadak idea dlm kepala nie~~ sama cam pix med.. blur ja~~ ehhehe~~ sampai aa sini dulu~` takecareee...


Sunday, 12-Feb-2006 18:34 Email | Share | | Bookmark
Kampung Boyan~~~

Toll nak ke PetraJaya(PJ)
 
Dah sampai dah ke Kpg Boyan
View all 21 photos...

Kredit lagu : Hadapi Dengan Senyuman (Dewa)

Assalamualaikum~~

Sorry kat semua cos lambat uplod. Baru ada masa nak bukak fp n resize semua pix. Byk agi pix yg lom di edit tu, tapi biar la dulu kot. Ada dlm 10 folders yg lom di bukak.Med pon dah pening skarang. Berada dalam keadaan paras atas 100 darjah celcius. Marah, Geram, Sakit Hati . Semua cukup. Blur ja arini. Lebih brapa jam dah duduk depan pc nih. Ingatkan nak relax ujung minggu nih, tapi keja lak makin melambak. Nih yang med malas kalau org bagi keja last minute. Arghhh~~~~ Ermm, Baik cita pasal photos kat entry nie, tak lak sakit jiwa. Pix entry nie, pix biasa ja, med amik ari jumaat lepas. Masa tu med teman onn , http://aerolz.fotopages.com/ check line digi dia. (dah kita madah jgn makei line digi.. pakei jak line maxis.. hahaha) Alang alang dah kuar tu cadang la pi makan mihun belacan kat swee kang n amik pix kat kpg boyan nie.

Kalo sapa sapa yg penah dtg kuching tu, kalau korang duduk kat waterfront n nampak seberang sungai tu ada kampung- tu la kpg boyan. Kalau boring ujung minggu tu leh la jalan jalan sana. Gi mancing/ngail udang galah ka, jalan jalan ngn sampan ka takpun makan kat stalls sana. Harga pon ok n murah. Hehehee.. Kalau pasai makanan nie.. mmg med suka ~~~

Pejam celik tak sangka lak dah masuk tengah bulan Feb. Cepat tol masa ni berlalu. Dalam beberapa bulan lagi umo lak makin meningkat. Baru ja tahun lepas dah berumo suku abad. Tahun nih kena tambah setahun lagi.. hehehe.. taleh ka kurang setahun.. hahahah~~~ Deh~~~ merepek lak med pagi pagi camni~~ Hari rabu n khamis ni med ada exam PTD. Nak study hapa pon tatau. Ikutkan hati mmg malas nak pi test tu sbb byk sgt keja nak buat. Tengok la camna mood med esok. Hehehe~~

Rasanya baik sampai sini la dulu med menaip. Kang makin panjang lak celoteh. Kepala pon dah berat. Mata lak dah mcm kena hypnotized.

mood: tak berapa sonok cos terlepas bunga api arini (perayaan chap goh mei). Dah la derang main dekat nak 2 jam bunga api tu. med lak duduk depan pc siapkan keja. dpt dengar sayup sayup ja dr jauh. waaaaaaa~~~~ tsk sob sob tsk tsk~~

Yatie@Med di hari yang agak geram~~~~


Sunday, 5-Feb-2006 11:16 Email | Share | | Bookmark
Caterpillar

 
 
 
View all 10 photos...

Kredit :petikan senikata : Endlessly , B44.

Assalamualaikum..

Entry kali nie, med amik masa kuar carik ais kacang kat Summer House ngn Onn dan Aji semalam. Tgh tgh makan laksa sarawak n ice kacang, dtg lak caterpillar nie ntah dr mana. So med n onn, amik la peluang amik pix. Heheh.. nak tengok aksi caterpillar kat fp onn.. leh la jengok kat http://aerolz.fotopages.com/ .

ok la, sampai sini dulu. Nak gi makan lak.. lapar~~~
p/s : curik idea edoras http://edoras.fotopages.com/ buat poster.. tapi tak menjadik lak.. heheh.. sigh~~~~


Friday, 3-Feb-2006 19:15 Email | Share | | Bookmark
Taman @ Muzium Sarawak

Erk.. med pon tatau derang buat per tu. Ganaih tol bebudak skrg~
 
 
View all 9 photos...


Assalamualaikum

Entry arini pasal taman kat Muzium Sarawak, Kuching. Saja saja gi sana nak mengimbau balik zaman kanak kanak med. Dulu taman tu sebelom derang buat tugu peringatan tokoh tokoh lama merupakan taman permainan. Rasanya ramai budak sebaya med yg masih ingat ngn taman lama tu kan? ngn buaian, jongkat jongkit. Setiap ujung minggu ja sure penuh ngan families. Ada yg siap piknik n main bersama anak anak berumo seawal bulan hingga ke belasan tahun. Yang best tepi muzium tu ada lak rumah akuarium. Siap ada buaya lagi tu~~~

Tapi yang med paling ingat, makan ABC kat Summer House tu. Dan kalau tak salah med ada satu lagi kedai kat tepi tadika tu.. mmg terkenal ngn tauhu cicah. Nyum nyumm.. heheheh... Med ingat masa kat skolah menengah, menunggu kelas agama sesi petang, memang kemestian duduk kat Summer House . Erk..yerp skolah med kat tepi tu ja.. SMB St Teresa...hehehe.. Now yang tinggal kat taman tu, Summer House ja. Taman permainan diganti ngn taman tugu. Skrg pi sana pon tak meriah cam dulu. Masih ada yg bawa anak anak kat sana. Tapi dah cam dulu.. Erk yang byk.. couple dating lak.. hahahah.. desh~~~ jauh melamun plak~~ ok la sampai sini la dulu karangan med arini. Sehingga berjumpa lagi ngn karangan baru.. Selamat Berehat di hujung minggu lagi~~~


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net